فیلترپرس روغن کنجد مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط مدیر   

فیلتراسیون روغن کنجد


امروزه با توجه به رواج طب سنتی، گرایش مردم به برخی مواد و دانه‌های طبیعی افزایش‌یافته است. یکی از این دانه‌ها که به‌حق، دارای فواید بسیار زیادی است و توسط همه متخصصان تغذیه، مصرف آن توصیه می‌شود، دانه کنجد است.بیشتر ما می دانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند. برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامتی ضرر دارند. روغن کنجد سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است. چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک می کنند کلسترول تحت کنترل در بیاید. کنجد یکی از مقوی‌ترین دانه‌های طبیعی است که خواص بسیار  زیاد آن در روغن این دانه هم وجود دارد. این روغن، هم در پخت و پز به کارتان می‌آید، و هم در تهیه‌ی مواد آرایشی و بهداشتی خانگی. این روغن بیشترین تاثیر را بر روی پوست و مو دارد و برای همین می‌توان به آن لقب روغن زیبایی داد. دانه کنجد ازجمله دانه‌های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌نشده است. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و کلسیم و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها (قند) و فیبر تشکیل می‌دهند. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین، منیزیم، روی، مس و فسفر است. استفاده از کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می‌کند؛ همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است. آشنایی انسان با کنجد بیش از ۵۰۰۰ سال است و خوردن دانه کنجد نیز از قدیم در ایران معمول بوده و در نانوایی ها و حلوا سازی ها استفاده میشده ولی امروزه متاسفانه مصرف آن به کمترین مقدار خود ردسیده است . این روغن دیر فاسد میشود و سابقه خوردن آن از قدیم تا به امروز مرسوم بوده است. روغن کنجد در بین روغن های خوراکی به ملکه روغن ها مشهور است و به عنوان یک روغن با کیفیت و قیمت بالا شناخته میشود. بیشترین میزان ماندگاری و و دارای درصد بالایی چربی غیراشباع را دارا میباشد . این روغن به علت داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی در مقابل اکسیداسیون مقاوت بالایی دارد و شامل خواص فیزولوژکی ارزشمند دیگری هم هست. همانطور که میدانید امگا 3 و امگا6 از جمله اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند که بدن بطور طبیعی آنها را تولید نمیکند و باید در رژیم غذایی قرار گیرند ، روغن کنجد نیز حاوی این اسیدهای چرب میباشد که کنترل کننده ی چربی خون را بر عهده دارند. کنجد هم چنین دارای مقادیر فراوانی از کلسیم میباشد همانطور که میدانید وجود مقادیر مناسب کلسیم برای بدن ضروری میباشد که در ایجاد استخوانهای محکم در بدن و جلوگیری از پوکی و شکنندگی استخوانها موثر و مفید است در نتیجه مصرف روغن کنجد میتواند باعث جلوگیری از بروز مشکلات مربوط به استخوانها شودمصرف روغن کنجد بدلیل دارا بودن کلسیم بالا به تمامی خانمها به خصوص خانمهای مسن تر به شدت توصیه میشوداز دیگر خواص روغن کنجد میتوان به خاصیت آنتی باکتریال بودن آن اشاره کرد ، بدلیل همین خاصیت میتوان از این روغن در  ضد عفونی  کردن التهابات و زخم های باکتریایی و یا بهبود آنها موثر باشدبدلیل وجود همین اسیدهای چرب اشباع نشده روغن کنجد در انعطاف پذیر کردن مفاصل و در نتیجه کاهش درد مفاصل کمک کننده است از دیگر خواص روغن کنجد میتوان به پیشگیری از بروز بیماریهایی مثل رماتیسم و التهاب مفاصل نام برد .


روغن کنجد

 

روغن کنجد را می‌توان با تعدادی از روش‌های استخراج شده، با توجه به مواد و تجهیزات در دسترس قرار داد. در کشورهای در حال توسعه، روغن کنجد است که اغلب با روش‌های ارزان قیمت مانند فشرده شدن دستی، شناوردر آب گرم، پرس پل، پرس قوچ، روند غنی، و یا با استفاده از یک expeller در مقیاس کوچک استخراج مبشود. در کشورهای توسعه یافته استخراج روغن کنجد که اغلب با استفاده از استخراج مطبوعات expeller، در مقیاس بزرگتر ماشین آلات استخراج روغن، یا با فشار دادن توسط مواد شیمیایی حلال دنبال شده است در یک فرایند به نام فشار سرد استخراج شود. این روش استخراج در میان پیروان مواد غذایی خام به  دلیل اجتناب افشای روغن به حلال‌های شیمیایی و یا درجه حرارت بالا در استخراج محبوب است. در حالی که دربین برخی از تولید کنندگان پالایش روغن کنجد تولید از طریق استخراج با حلال، خنثی سازی و سفید به منظور بهبود جنبه زیبایی آن، بیشتر خواهد شد. در حال حاضر روغن کنجد به دست آمده از دانه‌های با کیفیت دارای طعم شیرین و لذت بخش است که خالص سازی بیشتر نیاز ندارد و قبل از آن می‌توان مصرف شود. بسیاری از مصرف کنندگان به دلیل اعتقاد خود که که فرایندهای تصفیه باعث حذف مواد مغذی مهم می‌شوند ترجیح می‌دهند روغن کنجد تصفیه شده مصرف نکنند روغن کنجد یکی از روغن‌های طبیعی با ثبات است، اما می‌توان از سردخانه و قرار گرفتن در معرض محدود به نور و درجه حرارت بالا در استخراج، پردازش و ذخیره‌سازی بهره‌مند شوند به منظور به حداقل رساندن از دست دادن مواد مغذی از طریق اکسیداسیون و ترشیدگی. ذخیره‌سازی در بطری‌های کهربایی رنگی می‌تواند به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض نور کمک کند.روغن گیری کلدپرس فشردن دانه بدون حرارات می باشد که روغن حاصله عاری از هر گونه افزودنی و یا نگهدارنده های شیمیایی استبرای روغن گیری از کنجد به روش مستقیم با استفاده از اعمال فشار به کنجدها و با روش سایش از کنجد روغن میگیرند در طی این فرایند به هیچ وجه به دانه ها حرارت بالا اعمال نمی گردد تا خواص ان حفظ شود و چون در این روش کنجدها با پوست روغن گیری می شود پروتیینهای موجود در پوست ان نیز حفظ می گردد . در این روش هیچگونه فراوری و یا افزودنی به کنجدها اعمال نمی گردد بنابر این روغن ان دقیقا خواص کنجد را داراست این روش در واقع همان روش عصاری قدیم است. سیستم روش سرد بدون بو و سر و صدا کار می کند و مضافا مصرف برق آنهم در مقایسه با روش گرم به یک بیستم است .

 

کلد پرس

در روش کلدپرس مراحل روغن گیری به گونه ای است که می توان بیشترین مواد موثر همچون ویتامین E و اسیدهای چرب غیر اشباع یگانه و چندگانه را به همراه روغن از دانه استخراج نمود . شرط برای کلدپرس بدون نقص دقیق ترین انتخاب دانه های روغنی است زیرا برای طعم خوب روغن این شرط ضروری است در طی این عملیات در روغن روان حرارت معادل زیر ۴۰ درجه سانتیگراد است . این گرمی تقریبا” به اندازه همان حرارتی است که دانه های روغنی در کشورهای موطن خود در اثر تابش حرارت آفتاب متحمل می باشد . روغن های کلدپرس تصفیه نشده طبیعی به دلیل طعم و بو رنگ فوق العاده از دیگر محصولات روغنی تصفیه شده روغنهای خنثی کاملا” مشخص و متمایز می باشند.

برای تصفیه و شفاف سازی روغن کنجد عمدتا روش­های متعددی وجود دارد که یکی از بهترین این روش­ها استفاده از دستگاه فیلتر پرس می­باشد. با استفاده از این سیستم روغن زیتون و کنجد و سایر روغن­های بِکر بدون اینکه خواص خود را از دست بدهند شفاف و زلال می­گیرد . فیلتر پرس مناسب برای تصفیه روغن کنجد از انواع ناخالصی ها و ذرات ریز موجود در روغن می باشد.لرد موجود در روغن کنجد بدست آمده از دستگاه کلد پرس را می توان با استفاده از دستگاه فیلتر پرس جدا نمود این جداسازی با توجه به سایز ذرات جامد لرد انجام می گیرد که یک روش ذاتا فیزیکی می باشد و در خواص روغن تغییری ایجاد نمیکند و صرفا موجب شفافیت روغن می شود. با توجه به استاندارد های تایید شده صنایع غذایی و وزات بهداشت متریال دستگاه فیلترپرس مورد استفاده در فیلتراسیون روغن کنجد خوراکی می بایست از جنس استینلس استیل باشد به همین جهت پیشنهاد کارشناسان شرکت میراب صنعت استفاده از دستگاه تمام استیل فیلترپرس جهت فیلتراسیون روغن کنجد و سایر روغن های خوراکی می باشد .

فیلترپرس روغن کنجد

ابعاد دستگاه به طول 80 سانتیمتر در عرض 30 سانتیمتر و به ارتفاع 60 سانتیمتر می باشد که در کارگاه ها و مغازه های کوچک و محلی روغن کشی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد در هر بار استفاده از دستگاه حدودا 10 کیلوگرم لرد روغن جدا میشود . پمپ مورد نیاز عملیات فیلتراسیون نیز به همراه دستگاه ارائه می شود مشخصات فنی دستگاه به شرح ذیل می باشد:

 

  • مدل : TR-10
  • ولتاژ : 220 ولت / 50 هرتز
  • توان مصرفی : 0.55 کیلووات
  • فشار فیلتراسیون: 0.15 مگا پاسکال
  • جنس: استینلس استیل 304

 

فیلم عملکرد دستگاه را از اینجا دانلود کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و قیمت فیلترپرس روغن کنجد با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.

دانلود فیلم عملکرد قیلترپرس روغن کنجد






 
ایمن شده توسط وب سایت عرش هاست